הנדסת תעשייה וניהול היא ענף תעסוקתי יחסית חדש, אבל כזה שכבר תורם תרומה משמעותית לתעשייה המקומית והעולמית. הענף מבטיח אופק מקצועי מכובד ושכר נדיב למי שיבחר במסלול ההנדסאות המתאים ויסיים את לימודיו בהצלחה. אבל מה באמת עושים בתחום? לאיזה סוג עבודה מתעוררים בבוקר? ומהו ההבדל הגדול בין מהנדס להנדסאי תעשייה וניהול?
אם אתם חולמים לקחת חלק מרכזי בשליטה, הפיקוח, התכנון והניהול על פרויקטים בעולמות התעשייתיים, היצרניים והלוגיסטיים – הנדסת תעשייה וניהול הוא כיוון מושלם בעבורכם. מדובר באחד ממקצועות הלימוד והתעסוקה הנחשקים ביותר במאה ה-21.
למרות שהמשפט האחרון עלול לאותת לחלקכם על תחרותיות גבוהה מידי בקרב מחפשי עבודה, יש לנו חדשות טובות עבורכם – התרחבות התחום וההתייעלות שלו, הובילה גם לכך שמדובר בתחום שנותרה בו כמות המקומות הגבוה ביותר במשק, כך שכבר מחר בבוקר תוכלו למצוא עבודה מתאימה בחברה מבוססת ויציבה ולהתחיל חיי קריירה משמעותיים.
תפעול וניהול מערכות מגוונות, תכנון מערכות ממוחשבות שמפקחות על ייצור, מלאים, איכות ועלויות, תכנון מערכי ייצור, חקר שיטות עבודה, התקנת מערכות מידע, ניתוח כלכלי ועוד. הלומדים יוכלו להשתלב בתעשייה מגוונת ועל פי ההתמחות במסלול שבחרו, כמו עולמות ההייטק, ארגונים, מפעלים, חברות מתחומי הלוגיסטיקה ומערכות המידע ועוד.
המהנדסים צפויים להשתלב בעיקר במשרות ניהוליות או ייעוציות. העבודה כרוכה לרוב בניהול צוותים, תכנון פרויקטים, ניהול פיננסי, מתן ייעוץ ארגוני ועוד. כמו כן ישנה האפשרות שהמשרה תכלול פיקוח על עבודת הצוות ותהליכי התכנון.
בין הנושאים שנלמדים בהנדסת תעשייה וניהול ניתן למצוא תחומים כמו: ניהול מערכות מידע, ניהול שיווק, ניהול תפעולי, ניהול מלאי וניהול שרשראות אספקה. בנוסף נלמדות תיאוריות עקרוניות כמו תורת המשחקים, תורת האינפורמציה ותורת ההחלטות וכן קורסים בתחומים כמו חקר ביצועים, כלכלה וסטטיסטיקה, תכנון ייצור ותכנון קווי הרכבה ומפעלים, ניהול איכות, הסתברות, כוח אדם ומשאבי אנוש, כריית מידע, הנדסת תוכנה ועוד.
לימודי ההנדסה נחשבים למבוקשים ונחשקים, כמובן בקרב מי שיש להם חשיבה מדעית ויכולת לתרגם תיאוריות לכדי עבודה פרקטית בשטח. בעבר, מי שלמד הנדסה יכול היה לעסוק בכל עבודה שמשלבת בין אותם תחומים מדעיים נרכשים לבין עשייה של ממש. כיום התחום השתנה ופונה גם לצד הניהולי של התעשייה – אספקט שלא היה מאויש כראוי בתחומים רבים וכיום מרבית הארגונים והענפים במשק לא יצליחו להתקיים בלעדיו.
מתוך הבנה שהשוק נמצא בחוסר של מוחות מוכשרים בתחום ותמורות רבות שעולמות ההנדסה עצמם עברו בעשורים האחרונים, צמחו והתפתחו לימודי הנדסאי תעשיה וניהול. עקרונית, מסלולי הלימוד דומים וגם באלו של הנדסאות נלמדים כמעט אותם התחומים שצפוי ללמוד ההנדסאי. במבט מקרוב ניתן לזהות מספר הבדלים:
הבדל הראשון הוא פרק הזמן הנדרש לסטודנט עד סיום לימודיו – ארבע שנים למהנדס לעומת שנתיים להנדסאי.
הבדל שני הוא בעומק והמגוון של הקורסים הנדרשים ללמידה, כך שמהנדסים יעמיקו פנימה הרבה יותר אם כי הכלים והידע הבסיסי נלמד גם בקרב הנדסאים בצורה מלא לחלוטין.
בנוסף, צריך לומר שהנדסאי תעשייה וניהול לומדים במסלולי בחירה מעט פחות מגוונים ממסלולי ההנדסה, אם כי בשניהם ניתן למצוא את חלק הארי של התחום בכללותו כמו מערכות מידע, ניהול פרויקטים, ייצור וכן הלאה.
יש בכם תשוקה לעולם ארגוני שבו תהליכים ופיקוח מתרחשים באופן שוטף ומגוון במספר תחומים במקביל? לזירה שבה אתכם יכולים לתכנן כיצד ייראה הייצור או טיב עבודת הצוותים? למקום שלא זז בלי האישור או זוויות הבקרה שלכם? ברכותינו, יגעתם ומצאתם את עבודת החלומות.
לעמוד לימודי הנדסאי תעשיה וניהול >>