העולם נמצא בעידן טכנולוגי מתקדם שרק ממשיך להתפתח ולהתעצם. מלבד הצורך בהבנה ביישומים פיזיקליים ומתמטיים, דרושים אנשי מפתח מבטיחים ומוכשרים שיודעים כיצד לספק מענה פיתוחי ותפעולי בתחומי האלקטרומגנטיקה והתקשורת, לרבות פתרונות למערכות חשמל ומכשור אלקטרוני משלב הפיתוח והאפיון ועד שלב ייצור התוצר הסופי. אם אתם מעוניינים לעסוק בתחום מבטיח המציע משרות איכותיות ומשכורות גבוהות, אלו הדברים שחשוב שתדעו על תפקידו של הנדסאי אלקטרוניקה:
בשוק הישראלי והעולמי המפתח קיימים אלפי חברות, תעשיות ומפעלים העוסקים בייצור, תחזוקה ותפעול של מכשור אלקטרוני. חברות אלו זקוקות לידע אדיר ומתחדש בתחומי המחשוב ותקשורת הנתונים, תוכנה, מכשור רפואי, אופטיקה, מכשור למדידה ובקרה ועוד. הידע הזה נועד כדי לסייע לארגון עצמו לתכנן, לייצר ולפקח על כל ייצור מוצר חדש בטרם ישווק לקהל היעד המתאים לו. על מנת להבטיח את איכותם ודיוקם של המוצרים הללו, דרושים גם ביצוע אפיון ובקרת איכות שוטפים לכל מוצר, תוך איתור בעיות וניתוחן ומציאת פתרונות חדשים ויצירתיים שיבטיחו תוצרים מעולים לכל תחומי החיים. באספקטים הללו בדיוק משתלבים הנדסאי האלקטרוניקה.
הצורך האדיר של התעשייה המקומית והעולמית בהנדסאי אלקטרוניקה הביא לכך שבוגרי הלימודים בתחום מתברגים במהירות בשורה של משרות טובות ויציבות, גם ללא ניסיון ממושך. כיאה לתחום טכני וטכנולוגי במציאות המשתנה של המאה ה-21, אנשי התחום נהנים ממשכורות נאות כבר משנות הקריירה הראשונות ומצליחים להתפתח ולעלות במדרגת השכר מוקדם ובאופן משמעותי ביותר.
העבודה בתחום חולשת על כל קשת התחומים הקיימים בתעשיות המידע, הן בסקטור הציבורי והן בסקטור הפרטי. הנדסאי האלקטרוניקה נוטלים חלק מרכזי, לעתים קרובות גם ניהולי, בתהליכי הפיתוח והבקרה בכל רמה ובכל ארגון – ממפעלים לייצור שבבים אלקטרוניים ורכיבים שונים ועד ארגונים בתחומי התוכנה והחומרה הזקוקים לאנשי מקצוע מוכשרים שיבצעו את האפיון ובחירת הרכיבים, פיתוח אבטיפוס, ביצוע סימולציות, QA, יצירת שיפורים, תכנות, כתיבה טכנית ועוד.
המשכורות היציבות, התנאים ותחומי האחריות הם רק חלק מהסיבות לכך שרבים שוקלים להשתלב בתחום. צריך להוסיף לכך גם את הלימודים שנפרשים על פני תקופה של שנתיים בלבד – תקופת זמן יחסית קצרה בעולמות ההכשרה האקדמית והמעשית. הלימודים מציבים תנאי קבלה נוחים הכוללים תעודת בגרות מלאה או תעודה חלקית עם מתמטיקה ואנגלית ברמת 3 יחידות ומעלה. בנוסף, קיימת האפשרות להשתלב במכינה קדם אקדמית על מנת להגיע לרף תנאי הקבלה הנדרשים ולהמשיך ללימודים בתחום בקלות.
כדי לדעת לפעול בסביבה טכנולוגית ומתקדמת וליישם מיומנויות רבות כבר משלב התכנון הראשוני של כל רכיב אלקטרוני, נדרשת הכשרה לימודית מעמיקה הכוללת היכרות עם קשת אדירה של תחומים רלוונטיים. הבוגרים נדרשים להבין כיצד ליישם כל תחום לימודי בהצלחה בתחום שבו יבחרו לעסוק: תורת החשמל, מערכות מחשבים, פיזיקה, מתמטיקה, אלקטרוניקה, מכאניקה ועוד שלל נושאים נלמדים שהופכים לרלוונטיים וחיוניים ביותר ברמת השטח.
על מנת להבטיח יציאה נאותה לשוק התעסוקה ולהשתלב כראוי מבחינה מקצועית, הלומדים נדרשים גם לפרויקט גמר בהיקף משמעותי, שמהווה מעין תיק עבודות הקובע את יכולתם ההתחלתית לעסוק כראוי בתחום ולהשפיע על התפתחותו ההולכת וגדלה.
הנדסאי אלקטרוניקה שסיימו את לימודיהם בהצלחה וישתלבו במשרות הרבות שקיימות בעולם התעסוקה, יתברגו לתפקידים שכרוכים בסביבה ממוחשבת ושעות עבודה ממושכות. כאן הם יידרשו להפיק את המיטב מהידע הקיים להם ולהשתמש בו בהלימה עם מטרות הארגון ובמטרה לייעל מוצרים התורמים להתפתחות תחומי החיים והתייעלותם.