אם יש תחום מבוקש, נוצץ ורווחי בישראל, הרי שמדובר בתחום התוכנה. מדובר בתחום שצורך עוד ועוד מוחות, כאשר כל בית תוכנה וחברת סטארט אפ נאבקים על המוכשרים בתחום ונהנים לצייד את עובדיהם הטובים בתנאי עבודה איכותיים ובסביבה מקצועית צעירה, דינמית ומלאה עניין.
תחום התוכנה הוא זה שבעקבותיו ישראל מוגדרת כמעצמת הייטק משגשגת. זהו התחום ששינה בעשור החולף את פני עולם המחשבים והתקשורת ובוגרי הלימודים בו הזרימו רף מקצועי משמעותי וחיוני ביותר למשק ההייטקיסטי כולו. לימודי התוכנה הם הבסיס לשפות התכנות בהן נכתבים מאות אלפי אתרים ואפליקציות ובמסגרתם חלה גם היכרות מקצועית מעמיקה מאוד עם עולמות הרשתות, האלקטרוניקה, התקשורת, מערכות מידע, גרפיקה, מערכות הפעלה, מסדי נתונים ועוד. אנשים שרואים את עצמם צומחים ומתפתחים בתעשיית ההייטק הישראלית, הופכים במהירות לשותפים מלאים העומדים מאחורי מערכות מתוחכמות ומוצלחות בזירה הישראלית והבינלאומית.
ידיעת תוכנה, בגדול, היא ידיעת קוד. אלו הן שפות התוכנה שבהן כל אתר ואפליקציה מתקשרים בפועל, חלקן מוכרות יותר ופחות. למעשה, ככל שישנו ידע רחב יותר לגבי שפות התכנות, כך נפתחות יותר ויותר דלתות מבחינה מקצועית. שפות התכנות המוכרות הן java, C++, JavaScript Python ועוד שנועדו לפיתוח אתרים ולצידן השפות Objective C ו- Android-Java לפיתוח במובייל.
חשוב להדגיש שעולם לימודי הנדסאי תוכנה הוא עולם מורכב, הכולל מספר תחומים פנימיים שכל אחד יוכל לפנות אליהם בהתאם להעדפתו (מפתחי תוכנה, QA, בודקי תוכנה ועוד). הידע מתגבש בשטח לאחר צבירת ניסיון ובהתאם להכשרה, מה שהופך את לימודי התוכנה למקפצה קריטית מאוד לתחום כולו.
C++ – שפה הכוללת את שפת C ובה מגוון אפשרויות עם מרכיבי תוכנה גמישים כך שההגעה לתוצר המוגמר תהיה מהירה וחלקה. שפה זו מיושמת בכ-20% מהטכנולוגיות הנפוצות ביותר, כולל בחלקים מהאתרים איביי ואמזון. לאחר ששפות אחרות החלו להיות נפוצות יותר, הידע בשפה זו הפך לנדיר ומי ששולט בה כיום נחשב לנכס משמעותי מאוד בתחום.
Python – פייתון היא שפה דינמית הכוללת ספריית קוד עצומה, בה ניתן לכתוב ולהריץ קוד במספר שורות בודדות כדי ליצור פעולה. זו השפה שבה נכתבה התוכנה אינסטגרם והיא נתמכת גם על ידי גוגל, נאס"א ואתרים גדולים נוספים.
JavaScript – הפופולרית והדינאמית ביותר ליצירת אתרי אינטרנט, אפליקציות רשת ומשחקים. מספקת שליטה מלאה על הדפדפן, עריכת תוכן במסמך שכבר הוצג, יצירת אינטראקציה מבוססת תסריט בין האתר לגולשים (צ'אט לדוגמה) וגם תקשורת חד צדדית, בה הגולש פועל לבדו (למשל בהכנסת פרטים לקבלת מידע אישי).
Angular.js – אנגולר היא תשתית קוד פתוח, שמתאימה לפתרון אתגרים או בעיות ביישומי דף בודד ועריכת בדיקות לתרחישים שונים. היא נתמכת ומתוחזקת על ידי מפתחים רבים מכל העולם לרבות מנוע החיפוש גוגל, מאחר והיא מספקת תשתית מוצלחת ליישומי תוכן עשירים בשילוב עם טכנולוגיות נוספות.
React.js – זוהי "ספריית צד לקוח", עליה מבוססות פייסבוק ואינסטגרם למשל. מתאימה ליישומים מורכבים ועתירי תוכן, שניתן לשלב בכל מערכת קיימת. מסיבה זו, הספרייה ממשיכה להגדיל את היקף המתעניינים שלה והפכה לפייבוריטית בקרב מפתחים ואנשי תוכנה מכל התחומים.
Ruby – שפת קוד פתוח בה ניתן ליצור אפליקציות ודפי אינטרנט. הקוד הפתוח הוא למעשה קוד מקור נגיש לכולם – ניתן לצפות, לשנות ולהפיץ מחדש בתוספת שיפורים. היא מתאימה לשרתים בעלי תנועת גולשים גדולה, כמו טוויטר שנכתבה בשפה זו ממש.