טיפים לחיפוש עבודה

טיפים חשובים לחיפוש עבודה

למי שעוד לא הבין חיפוש עבודה הוא עבודה לכל דבר, לכן צריך לבוא מוכנים, סבלניים ועם תוכנית עבודה.
לפניכם רשימת המלצות שיעזרו לכם לגבש דרך במציאת עבודה משלב חיפוש העבודה ועד התנהגות בראיון.

  1. הקצו מדי יום זמן לחיפוש עבודה
    רכזו את כל החומרים/מסמכים הרלוונטיים (תעודות, קורסים, השתלמויות עם תאריכים) כך שיהיו זמינים במידת הצורך.
  1. הכן לעצמך כלים בסיסיים לחיפוש עבודה
    כרטיס ביקור, כתובת מייל, משיבון או תא קולי, קורות חיים מודפסים על עמוד אחד בלבד! (המלצות לכתיבת קורות חיים במאמר הבא), המלצות מעבודות קודמות. אם נתת שם של ממליץ ודא מראש כי הממליץ יודע שיתקשרו אליו ושיש לו דברים טובים לספר עלייך.
  1. לפני הכנת קורות חיים הכן רשימה של כישוריך
    כישורים כלליים וספציפיים הרלוונטיים לתפקיד בו אתה מעוניין וציין אותם תחת הכותרת "התמחויות"/"כישורים. אל תצרף לקורות החיים המלצות או תעודות אלא ציין "שמות הממליצים יימסרו לפי דרישה".
  1. ספר לחבריך ובני המשפחה שאתה מחפש עבודה
    אל תדרוש עזרה אלא בקש ייעוץ וטיפים, כך אתה מחמיא לצד השני ומבטיח מעורבות גדולה יותר. נסה לשמר קשרים ישנים ולהיעזר בחברים ממקום העבודה הקודם במידת הצורך.
  1. שלח את קורות החיים שלך לחברות השמה וכוח אדם
    אל תהיה בררן, הרבה מעסיקים כיום פונים לחברות השמה ואינם מפרסמים בעצמם. חברות השמה לא צריכות להרתיע אלא יש לזכור שהן מכירות את הארגונים שאליהם אתה פונה, אפשר להיעזר בהן ואף להגיע למעסיקים שלא הכרת.
  1. כאשר מזמנים אותך לראיון
    ודא את הכתובת המדויקת, איש קשר ועשה כל מאמץ להגיע בזמן ואף להקדים במספר דקות. איחור עלול להוביל להסקת מסקנות לא מחמיאות לגביך. לפני הגעה לראיון, בקר באתר האינטרנט של החברה, בדוק את ההיסטוריה של החברה, מטרותיה בהווה, מוצרים, שירותים, מבנה ניהולי וכן מידע על תרבות החברה. את המידע לרוב ניתן לאתר בסעיף ״אודות החברה״.
  1. הקפד על לבוש נכון שיתאים לאופי החברה ולתפקיד שאתה מעוניין בו
    מראה מחוייט, איפור לא כבד מדי, תכשיטים לא בולטים, אם יש נזם כדאי להוריד לפני הראיון. אם נאלצת לחכות עד שיקבלו אותך לראיון, הצטייד בספר או במחשב נייד. זה ירשים יותר מאשר שתשב ותבהה בקיר (תתפלא על מה מעסיקים מסתכלים במועמדים לעבודה).
  1. אם אתה לחוץ במהלך הראיון
    אל תנסה להסתיר אלא ספר למראיין "אני מתרגש/לחוץ , כנראה אני מאוד מעוניין במשרה" המראיין יתן לך קרדיט על כנותך.
    נסה לתכנן מראש את התשובות לשאלות בסיסיות- הרי אמורה להיות לך תשובה טובה לשאלה מדוע פוטרת/התפטרת.
  2. זכור
    מהרגע שנכנסת למקום העבודה אתה במבחן, לכל אדם בחברה יהיה מה לומר על התנהגות מוזרה/תוקפנית/לא נעימה (גם למזכירה). לפני הראיון תידרש לרוב לענות על שאלון קצר בנוגע למקומות עבודה קודמים ותאריכים, הכן מראש את הרשימה שלא תשכח דבר.
  1. במהלך הראיון
    שב זקוף, נסה להיראות נמרץ וערני, המראיינים מתייחסים לשפת גוף. במידה והראיון מתנהל באיטיות ו/או המראיין נראה קצר-רוח ומשועמם, נסה לשבור את הקרח ולשאול "האם יש נושא נוסף שתהיה מעוניין לדעת עליו".
  1. חשוב שתהיה אמין
    אם אין לך ניסיון אל תסתיר זאת וציין כי אתה בעל יכולות למידה ומוטיבציה ללמוד, חושב הומור זה תכונה חשובה אך יש להיזהר לא להיסחף. ראיון זה לא הזמן להיות צנוע ולהסתיר תכונות ויכולות- זה הזמן למכור את עצמך!
  1. גם אם המראיין שואל אם יש לך שאלות
    אל תעלה בעצמך את נושא השכר והתנאים, ואם הנושא עלה תן לצד השני לנקוב בשכר על מנת לשמור לך את האופציה להתפשר.
  2. הכן מראש תשובה לשאלה האהובה על המראיינים:
    מהן נקודות החולשה שלך? התשובה המוכרת היא "אני מכור לעבודה" (workaholic). אם אתה חושב שהגיל יהווה בעיה, הכן מראש תשובות לחששות עיקריות- בריאות, אנרגיה, יכולות למידה ויכולות חברתיות.
  1. בסוף הראיון
    חשוב לצאת בחיוך ולהודות למראיין. יש לזכור כי תהליך חיפוש עבודה בחברות גדולות לעיתים כרוך בשלבים רבים, לכן יש להיעזר בסבלנות ולהגיע לכל המבחנים והראיונות הנדרשים על מנת לא לשבש את כל הרושם שנוצר.
  1. זכור
    גם אם לא התקבלת אל תתייאש, חפש עוד עבודות ובמקביל ניתן לשלוח  מכתב תודה למעסיק על מנת שיזכור אותך במידה והמשרה תתפנה מחדש.

ליצירת קשר ניתן לפנות דרך אתר מרכז ההשמה
במייל job@college.org.il או בטלפון 073-2481248/50

בהצלחה!!!